Herken gedrag, erken talent!
 

Intelligentie onderzoek en onderzoek naar sociaal emotioneel functioneren

Wilt u of de school graag inzicht in het cognitief functioneren van uw kind. Dan kan dat d.m.v. een intelligentie onderzoek. Dit kan worden gedaan met de WISC V NL(7-16 jaar) of de WPPSI III NL (2,5-7 jaar). Het onderzoek kan plaats vinden op school (indien er hier een geschikte ruimte is) of in de praktijkruimte te Bergschenhoek Blankenweg 23. Het onderzoek vindt vaak in de ochtend plaats en duurt ongeveer 2,5-3 uur. Soms komt het voor dat er meer tijd nodig is en dan zal binnen 2 weken het onderzoek worden hervat. Als ouders krijgt u altijd eerst het verslag met de resultaten in te zien (binnen +/- 3 weken)en vindt er altijd een gesprek plaats over de bevindingen van het onderzoek. Indien u akkoord gaat met de bevindingen tekenen u en de onderzoeker het verslag en kunnen de gegevens aan derden worden gegeven. De kosten van het onderzoek bedragen 550 euro.

Soms zijn er ook vragen over het sociaal emotioneel functioneren. De onderzoeker zal dan op basis van vragenlijsten, gesprekken met ouders en observatie (en eventueel spel) van het kind een gedegen onderzoek doen. Deze kosten bedragen 300 euro.

Indien het wenselijk is om beide (intelligentie en sociaal emotioneel functioneren) te onderzoeken dan zijn de totale kosten 750 euro (alles btw vrij).

De onderzoeker is wetenschappelijk geschoold en heeft een bevoegdheid in het afnemen van onderzoeken. Tevens is ze aangesloten bij de vereniging van orthopedagogen (NVO lidnummer 14444 drs. Marinda van de Ketterij 06-45728362)